neděle 23. února 2014

Únorové Frantovky....

Před časem jsem vyhlásila termín relaxačně tvořivého víkendu ve Františkových Lázních. Ten báječný víkend proběhl teď v pátek, sobotu a neděli.

Sestava, která se ve Františkových Lázních sešla, byla velmi komorní, ale o to intenzivněji jsme si to užili. Ubytování s plnou penzí jsme měly v hotelu Melodie. Příjemný, rodinný hotel s výtečnou kuchyní.

Kurzík jsme odstartovaly v pátek odpoledne, po vynikajícím obědě. (Měly jsme sekanou svíčkovou s knedlíkem….) Sešly jsme se v apartmá ve druhém patře. Pro práci s modelovací hmotou není potřeba velký prostor, proto jsme mohly pracovat „v obýváku“…. Přesto, že jsem v letáčku avizovala vytvoření květinového aranžmá ve fialkové barvě, sestavené z jednodušších kytiček, tak tím, že nás bylo málo, mohla jsem se děvčatům věnovat individuálně a intenzivně a tak jsme dělaly krom jednodušších tvarů kytiček i složitější tvary růží a konečné aranžmá se tomu, které jsem předesílala vůbec nepodobá....  Pracovaly jsme celé odpoledne a s modelováním jsme skončily před večeří. K večeři bylo skvělé kuře na kari s těstovinami a večer „individuální“, u mě hlavně odpočinkový, program.



V sobotu po opulentní, výborné snídani, která je v Melodii tradiční a na kterou se vždycky moc těším :-) nastal čas pro relaxační část. Měli jsme možnost jít do velkého Aquafora, kde je 34 stupňů teplá voda a po obvodu obrovského relaxačního bazénu jsou masážní trysky, vířivky, uprostřed je masážní vodopád a v jednom koutku je i jeskyně…. Pro plavce je k dispozici i studený bazén a pro děti krásné a velké brouzdaliště s barevnou želvou, skluzavkou a několika fontánkami…. Další možností bylo využít služeb kosmetického salónu a nechat se hýčkat na kosmetice, či pedikúře… A nebo si užít příjemnou zdravotní procházku po malebných Františkových Lázních.  V tuto dobu jsou ještě neprobuzené a je tu málo lidí, prameny jsou ještě „zamčené“, ale i toto období má své kouzlo….



Po obědě, (řízečky, brambor a mrkvový salát) a poledním klidu jsme začaly pracovat na dokončení květinových aranžmá. Děvčata si květiny napíchaly na aranžovací dráty, zajistily je floristickou páskou a po této přípravě si sestavily konečné aranžmá. Musím říct, že jejich ruce jsou opravdu velmi šikovné. Výsledné květináčky byli naprosto luxusní. Mám velikou radost, nejen proto, že se jim modelování i následné aranžování dařilo, ale i proto, že se jim celý kurz líbil. To je pro mě ta největší odměna.



Odpoledne jsme se odměnily procházkou, zakončenou kávičkou a zákuskem ve vyhlášené kavárně TOŠA. Zastavily jsme se u Františka a pak už nás čekala vynikající večeře a večer strávený příjemným povídáním.

V neděli po snídani jsme se rozloučily a spokojené s celým průběhem víkendu, odjely domů.

Další termín podobného víkendového kurzíku bude koncem března, písněte, přijeďte, budete velmi vítaní, užijeme si to :-)

Děkuji za návštěvu a přeji vám příjemný zbytek neděle….


9 komentářů:

  1. Nádherné kytky jste vytvořily a je vidět, že jste si ten víkend krásně užily :-)
    Radana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za děvčata Raduško, opravdu jsou velmi šikovné. A jsem ráda, že se mi podařilo tu skvělou atmosféru popsat a přenést jí tak aspoň kousek k vám, milým čtenářům blogu :-)

      Vymazat
  2. Ilonko nádhera, moc se vám to povedlo. To musel být senza víkend :-D
    Danas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daninko, jj moc se to povedlo. Včetně nádherného počasí.... Kdyby se vám někomu děvčata chtělo jet, stojí to i za překonání té obrovské dálky (já jedu z Lípy 3 hodiny...) a přímo do Frantovek jezdí Pendolino :-)

      Vymazat
  3. Ilonko, to musel být snový víkend. Takovou krásu jste vytvořily a ještě jste si tak užívaly. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, bylo to opravdu super... A bylo to krátké...:-)

      Vymazat
  4. Ještě jsem zapomněla na tu krásnou koláž lázní. :-) Ta se ti moc povedla, je krásně sestavená s parádních fotek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee Milenko, děkuju.... bylo krásné počasí, dobré světlo.... a jako hlavní fotku jsem do koláže dala detail rozcestníku, které jsou po celých Frantovkach...a mě se hrozně líbí.... :) děkuju, ještě jendnou...

      Vymazat
  5. Krom krásných kytiček i spousta odpočívání. No paráda. Gratuluji Ilonko.

    OdpovědětVymazat