pátek 7. června 2013

červen - náš měsíc oslav :-)

V naší rodině, je červen měsícem oslav. Můj starší syn slaví narozeniny a dva týdny po nich svátek. Maminka slaví narozeniny, (letos shodou okolností kulaté) a my s manželem v ten samý den slavíme výročí svatby…. Hezky se nám to sešlo. 
A je třeba se na to řádně připravit :-) 
Začala jsem dárkem pro maminku. Má ráda šperky a tak jsem se rozhodla jí udělat hrací šperkovnici. Na ozdobení dřevěné krabičky, jsem použila kolekci papírů od Graphic45 - Ladies Diary, jejich kovové komponenty, samolepky a chipboards. Vnitřek krabičky jsem potáhla papírem a jen velmi mírně dozdobila. Uvnitř je hrací stroječek. Na víku jsem použila techniku mixed media, několik druhů kytiček, chipboards, kamínky, perličky….  
Tady je... 


...i s několika detaily…. 






K oslavě patří dort. Ten pro maminku už mám vymyšlený, bude ve scrapbookovém duchu a zaslouží si vlastní článek. Jeho čas přijde příští týden :-) 
Dneska jsem si připravila zdobení na dort pro Honzíčka. Nemusím říkat, že scrapbook mě zcela pohltil. A tak jsem použila jedlý papír, potravinářské barvy a razítka. Nejdřív jsem si svůj nápad chtěla vyzkoušet. Vzala jsem kousek jedlého papíru a černou potravinářskou barvou jsem na něj otiskla razítko Budíku od Tima Holtze a modrou barvou jsem ho vybarvila. Nakonec jsem ho přetřela zlatou prachovou barvou…. A tady je výsledek. 


Na tomto místě chci zdůraznit, že všechna razítka, která jsem použila, byla nová. Nikdy předtím jsem je nepoužila, nebyli tedy nijak „kontaminované“ inkoustem :-)))) 

Na dětský dort jsem použila razítka hvězd, hvězdiček a letadla od Aladine. Opět vybarveno potravinářskými barvami a dokončeno zlatou prachovou barvou :-) 


Dokončený dort vám ukážu příště :-) 
 Děkuji za návštěvu a přeji krásný den….

3 komentáře:

  1. Krabička na šperky je nádherná, moc se ti povedla

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na ty dorty jsem moc zvědava. To by mne ani nenapadlo, použít razítka na dort. A ta krabička na šperky. Ta je nádherná. Já bych v ní ani nemusela mít šperky. Smekám, jsi moc šikovná.

    OdpovědětVymazat
  3. Krabička se Ti moc povedla, maminka bude nadšená. Na dorty jsem také zvědavá. Použití razítek na zdobení je super, jsem zvědavá, kde ten scrapbook ještě využiješ. :-D

    OdpovědětVymazat