neděle 5. května 2013

Mezinárodní den scrapbookingu


Včera byl Mezinárodní den scrapbookingu :-) Na internetu probíhaly na tuzemských i zahraničních serverech nejrůznější akce. Od online tvorby přenášené televizním kanálem na internetu i s chatem , přes nejrůznější slevy, akce, zajímavé projekty a rozhovory až po challenge.

Ještě než jsem se zůčastnila dvou z nich, na Pretty Papers a Papero Amo, jsem si řekla, že si vytvořím třicítkovou stránku. Jen tak, pro radost. Pro ten  scrapbookový den. Vybrala jsem papír od My Mind´s Eye z kolekce Nostalgia, fotku jsem měla nachystanou (ten název kolekce, přesně vystihuje můj pocit při pohledu na tu fotku :-) ….jooo, jsem to já, …před deseti lety :-))))) ). Čtvrtku jsem pocákala gessem a dozdobila pomocí směsi kytiček, kovových komponentů, brads, špendlíku, výseku lístečků a bižuterie…









Pak to začalo být zajímavé. Nejdřív vyhlásili challenge děvčata na Papero Amo. Podmínkou byl papírový projekt vystihující naši tvorbu… A tak jsem se nad sebou zamyslela…. Jsem přáníčková. Scrapbookových stránek mám asi devět :-) taky ráda zkouším nové techniky, projekty, deníky, mechanická přání, krabičky….. ale pořád se vracím k přáníčkům. Takže bylo jasné, že můj projekt bude přání.... 

Mám ráda barvy. Pastelové, veselé… Ráda při práci používám razítka, vedou u mě květinové motivy a razítka Hero Arts. A nezbytností převážné většiny mých přání jsou třpytivé kamínky. Bedničku s nadpisem Kamínky, Perličky už z pracovního stolu ani neuklízím :-) Mám ráda přání, která jsou alespoň trochu plastická. Takže 3D pěnové polštářky mám také neustále u ruky. A nakonec textové razítko, v poslední době nevíc používám slovíčko Gratulace. Jako poslední zbývá odpověď na otázku Proč scrapuji. 

Odpověď, je prostá…. 
                                     A tady už je přání, které jsem pro challenge vytvořila:



Druhá challenge byla vyhlášena přesně v 15.00 hodin na Pretty Papers. Byla to blesková 90ti minutová výzva na téma: Májová visačka a podmínkou bylo použití čehokoli jarního. Fotku hotového přání jsme měli poslat na mail  Didi do 16.45 hpd. Na téma jsem byla zvědavá, avízo proběhlo už dopoledne, ale protože jsem tu s klukama byla sama, netroufala jsem si odhadnout, co bude ve tři. Všechno se ale nakonec poskládalo tak, že jsem přesně v 15.00 mohla začít tvořit májovou visačku. Vyřízla jsem si základ (raději dvakrát :-) ) projela jsem ho v motýlkové embossovací kapse Bigshotem a pomocí aplikátoru a distress barev jsem visačku opatinovala. Potom jsem jí posypala zlatým embossovacím práškem a horkovzdušnou pistolí zatavila. Dva motýlky jsem vystřihla s bílé Capsule strukturované čtvrtky a také obarvila distress inkousty v jarních, veselých barvách. Tělíčka jsem opatřila barevnými kamínky a přilepila na visačku. Pak už jsem jen uvázala stužky a kroucené provázky, oblékla kluky a šli jsme na zahradu fotit…Než jsem ulovila ten správný snímek, visačka putovala z dřevěné konstrukce houpačky do větví stromu až skončila na betonové zídce, kde se mi podařilo ulovit asi na padesátý stisk spouště slušný snímek…. Pak honem upravit a přesně v 16.33 putovala visačka k Didi na mail. 

A tady je:



I takhle jsem svou visačku fotila :o)))


Byl to velmi zajímavý den :-) 
Děkuji za návštěvu a přeji vám krásnou neděli :-)

7 komentářů:

  1. Ilonko nádhera !! Stránka i visačka :-)
    A už se těším a jsme zvědavá, kolik se nás sejde u holek na PA :-))

    OdpovědětVymazat
  2. A stránka taky. Nad tou jsem tu koumala a pak zapomenu napsat, jak se mi líbí. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, jak nostalgická stránka, tak i veselá jarní visačka, obojí se moc povedlo

    OdpovědětVymazat
  4. Děvčata moc děkuju za milé pochvaly. Ze stránky mám velikou radost. Že se povedla a že se tak líbí :-)
    Mrtkét, taky jsem zvědavá na druhou challenge. Moc se těším na všechny projekty....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon, píšu moc rychle a přeťukla jsem se. Mělo tam být - Martkét. Omlouvám se :-)

      Vymazat
  5. Ilonko, stránka je nádherná a fotka úžasná. Hotová hollywoodská hvězda. Papír a zdobení jsi vybrala skvěle.
    Visačka je krásná jarní. Je tam modré nebe, růžové květy stromů a zlatý pyl. Paráda.

    OdpovědětVymazat