sobota 12. ledna 2013

...na zakázku



Na konci roku jsem dostala od maminky mojí kamarádky zakázku. Jednalo se o záložky. A tak jsem se do toho pustila. 
Pro první dvě jsem našla inspiraci v jednom flerovském klubu, kde jsme měli tvořit na téma jablko… Použila jsem razítko od Hero Arts. Bylo v sadě s dalšími ovocnými motivy. Otiskla jsem ho v několika barvách, často přes sebe a vznikl tak podkladový papír, který jsem použila jako základ záložek.

 












A k sadě dalších, mě inspirovala Klárka na svém blogu, kde měla nádhernou barevnou škálu, krásných přáníček. 
Základy mých záložek jsou z bílé čtvrtky, otisk razítka Hero Arts - Zig Zag Cupcake je naembosovaný bílým hrubým práškem a k patinování jsem použila Distress inkousty společně s polštářky Hero Arts Shadow Ink. Doplněné už jen stužkou v ladící barvě a dřevěným korálkem. 



Ještě mám takovou otázku – používáte taky tyhle hedvábné stužky? A jak je začišťujete? Zkoušela jsem zatavit  konce, jako to dělám u atlasových, ale nejde to, hoří to :-))) Tak ty konce zatřu nenápadně lepidlem…. Jak to děláte vy? 

Krásný zbytek víkendu :-)

7 komentářů:

  1. Ilonko, nejdřív jdu s pochvalou...moc krásné to máš....moc se mi ty záložky líbí....líbí se mi to dvojité narazítkování dortíků. A jablíčka ty já mám ráda:-) tohle razítko je moc hezké.
    Já se v těch stužkách nevyznám...nejvíce používám organzové ty jdou skvěle (i když ty puntíkové - občas mi vzplane puntík:-)... hedvábné?? nevím jestli jim neříkám saténové? většinou jsem teda na všechny stuhy používala normálně zapalovač...ale v létě jsem si koupila u Aktijky takové udělátko na zatování stuh... a párkrát jsem ho už dokonce i použila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klári, moc děkuju za pochvalu :-)
      To udělátko na stužky u Aktijky jsem taky viděla. Na saténové (atlasové) používám též zapalovač, to jde skvěle, i ozganza. Já mám od Didi tyhle hedvábné stužky (http://www.prettypapers.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=3388&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=2) ale ty mi pod zapalovačem chytají :-)))

      Vymazat
  2. Ilonko, jsou krásné, víš, že jsem si myslela, že je to papír jablíčkový? To jsi to krásně natiskala:))Jsi prostě šikulka a studna inspirace!

    OdpovědětVymazat
  3. AHa... já nevěděla které přesně myslíš. Když jsem je používala. zastřihla jsem je šikmo a "nezatavovala". Ale zítra zkusím tím "udělátkem" ... jsem sama zvědavá jestli to půjde.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty záložky jsou prostě dokonalé, stále je okukuji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ilonko, ty jablíčkové záložky jsou krásné.... asi si na to razítko počíhám:o) a co se týká zatavování, tak když mi stužka stále "chytá" tak použiju čajovou svíčku.....

    OdpovědětVymazat