pátek 28. června 2013

Arabesky

Včera mi přišel balíček. Byla v něm nová razítka :-) Arabesky od Aladine. Hned jsem si je rozložila po stole a přemýšlela kam a jak je použiju. Jako první jsem udělala záložku do knížky s "futrálkem" ;-) pro jednu maminčinu kamarádku... 

Kromě aladinovských arabesek jsem použila ještě razítko od Crafty Individuals...





Děkuji za nakouknutí a krásný pátek. 
Ať se vám vydaří prázdninový start :-)

sobota 15. června 2013

Narozeninový dort II.

Oslava narozenin mojí maminky se blíží. Proběhne už zítra. Krom šperkovničky  mám pro ni přichystaný i narozeninový dort. Tak jako dort z minulého příspěvku, je i ten dnešní ozdobený jedlým papírem. 

Když se řekne scrapbook, mojí jasnou asociací jsou fotky. A i fotky se dají vytisknout na jedlý papír. A tak jsem jednu maminčinu nechala vytisknout v eshopu, kde nakupuji cukrářské potřeby. A když už mám fotku na jedlém papíře, proč s papírem nezkusit dál experimentovat. Měla jsem několik archů nepotištěného papíru a tak jsem to zkusila - barvit potravinářskými barvami, vyřezat na BigShotu (do klasického sendviče přibyl pouze mikrotenový sáček, do kterého jsem jedlý papír před projetím ve strojku vložila), embosovala jsem (opět v mikrotenu).... Všechno se stoprocentním úspěchem. Papír se nepolámal, nezničil. 

A takhle vypadá jedlá scrapbooková stránka 
(s trochou nadsázky, samozřejmě....) na dortu. 




Děkuji za návštěvu a přeji krásný den.

neděle 9. června 2013

Narozeninový dort I.

Jak jsem slíbila v předchozím příspěvku, dnes vám ukážu hotový dort, na který jsem použila ozdobu z jedlého papíru. Dort je zdobený velice jednoduše, tak aby vynikl dětský obrázek. 


Obrázek jsem vytvořila pomocí raztíek od Aladine a potravinářských barev (gelových a prachových). Všechna razítka, která jsem použila, byla nová, takže nebyla nijak "kontaminovaná" inkoustem :-))))) 



Díky za návštěvu a přeji krásnou neděli :-)

pátek 7. června 2013

červen - náš měsíc oslav :-)

V naší rodině, je červen měsícem oslav. Můj starší syn slaví narozeniny a dva týdny po nich svátek. Maminka slaví narozeniny, (letos shodou okolností kulaté) a my s manželem v ten samý den slavíme výročí svatby…. Hezky se nám to sešlo. 
A je třeba se na to řádně připravit :-) 
Začala jsem dárkem pro maminku. Má ráda šperky a tak jsem se rozhodla jí udělat hrací šperkovnici. Na ozdobení dřevěné krabičky, jsem použila kolekci papírů od Graphic45 - Ladies Diary, jejich kovové komponenty, samolepky a chipboards. Vnitřek krabičky jsem potáhla papírem a jen velmi mírně dozdobila. Uvnitř je hrací stroječek. Na víku jsem použila techniku mixed media, několik druhů kytiček, chipboards, kamínky, perličky….  
Tady je... 


...i s několika detaily…. 






K oslavě patří dort. Ten pro maminku už mám vymyšlený, bude ve scrapbookovém duchu a zaslouží si vlastní článek. Jeho čas přijde příští týden :-) 
Dneska jsem si připravila zdobení na dort pro Honzíčka. Nemusím říkat, že scrapbook mě zcela pohltil. A tak jsem použila jedlý papír, potravinářské barvy a razítka. Nejdřív jsem si svůj nápad chtěla vyzkoušet. Vzala jsem kousek jedlého papíru a černou potravinářskou barvou jsem na něj otiskla razítko Budíku od Tima Holtze a modrou barvou jsem ho vybarvila. Nakonec jsem ho přetřela zlatou prachovou barvou…. A tady je výsledek. 


Na tomto místě chci zdůraznit, že všechna razítka, která jsem použila, byla nová. Nikdy předtím jsem je nepoužila, nebyli tedy nijak „kontaminované“ inkoustem :-)))) 

Na dětský dort jsem použila razítka hvězd, hvězdiček a letadla od Aladine. Opět vybarveno potravinářskými barvami a dokončeno zlatou prachovou barvou :-) 


Dokončený dort vám ukážu příště :-) 
 Děkuji za návštěvu a přeji krásný den….

neděle 2. června 2013

Veselá i smutná...

Dnes celý den prší. A fouká silný vítr. Počasí na spaní.... Nebo na tvoření. Minulý týden mi volala kamarádky maminka a poprosila mě o pár přáníček, pár kondolencí a nějaké záložky. A tak jsem se do toho dneska pustila. Začala jsem veselejší záležitostí. Přáníčkem k svátku. 

Přáníčko je určené pro pána. Zvolila jsem nové razítko, které jsem si nedávno pořídila. Razítko psacího stroje od Tima Holtze. Je dost veliké, proto jsem celou kompozici umístila na dlouhý základ přání. Razítko jsem otiskla na světlou kraft čtvrtku, distress inkoustem v odstínu Walnut Stain. Kraj jsem otrhala a okraje opatinovala inkoustem ve stejné barvě. Doplnila jsem ho modrozeleným papírem z kolekce Loyal od firmy Authentique. 




Pak přišly na řadu smutnější věci - kondolence. Pevně doufám, že provedení kondolencí je vkusné a důstojné.
Použila jsem razítka Crafty Individuals v kombinaci s razítkem peříčka od Artemia a na druhou kondolenci razítko koláže od LaBlanche a výsek lístků dozdobený čirými kamínky.






Ještě mi zbývají nějaké záložky, do těch se pustím zase příště:-)

Děkuji za nakouknutí a hezký zbytek neděle...