úterý 29. ledna 2013

K svátku...



Minulý čtvrtek měla svátek moje maminka. Měla jsem pro ní připravený dárek. Parfém. Vyrobila jsem na něj ozdobnou taštičku, která se tvářila jako kabelka. 




Základ taštičky vypadal tak, jako takové ty dárkové taštičky z obchodů. Jednu takovou jsem kdysi rozložila a do náčrtu jsem zaznamenala sklady a míry. Míry jsou označeny písmeny, aby bylo vidět, které míry se shodují. Jinak se dá náčrt aplikovat na jakoukoli velikost, kterou potřebujete.   




Taštičku jsem dokončila zdobenou klopou a stužkovým "uchem". 




Leden je pro mě takový svátkový. Jmenovkyní mojí maminky je i jedna milá scrapbooková kamarádka :-) a tak i k ní putovalo přáníčko.  Bylo vyrobenou technikou Velveteen stamping.  


 I já mám v lednu svátek. A dokonce znám ve svém scrapovém okolí dvě kolegyňky, které jej slaví ve stejný den také. I jim jsem tedy posílala přání. 







Krásný večer, děkuji za vaši návštěvu :-) 
A Milence děkuji za krásné přáníčko, které mi k svátku poslala :-)))))

neděle 20. ledna 2013

Magnetické záložky

Mám období záložek :-) Na internetu jsem potkala jednu magnetickou variantu, která byla součástí přáníčka. Ten nápad se mi moc líbil a tak jsem se pustila do několika barevných kousků. 








 
Vzala jsem krémový základ přáníčka a jednoduše jej ozdobila barevným papírem. Doplnila jsem mašličku a základ přání byl hotový. 



Pak jsem si udělala záložku. Pruh barevného papíru vyšší gramáže jsem přeložila napůl a na oba dva kraje jsem nalepila barevná vroubkovaná kolečka stejné barvy. Na to, které bude tvořit přední stranu záložky jsem nalepila kulatý výřez s natištěným ptáčkem. Strany jsem gelovým perem "prošila" :-) 



Na spodní strany obou konců jsem nalepila magnetickou pásku, aby záložka po uzavření držela pohromadě. 


 Pak už jsem jen připevnila k přáníčku.

Děkuji za návštěvu a přeji krásnou neděli :-)

sobota 12. ledna 2013

...na zakázku



Na konci roku jsem dostala od maminky mojí kamarádky zakázku. Jednalo se o záložky. A tak jsem se do toho pustila. 
Pro první dvě jsem našla inspiraci v jednom flerovském klubu, kde jsme měli tvořit na téma jablko… Použila jsem razítko od Hero Arts. Bylo v sadě s dalšími ovocnými motivy. Otiskla jsem ho v několika barvách, často přes sebe a vznikl tak podkladový papír, který jsem použila jako základ záložek.

 












A k sadě dalších, mě inspirovala Klárka na svém blogu, kde měla nádhernou barevnou škálu, krásných přáníček. 
Základy mých záložek jsou z bílé čtvrtky, otisk razítka Hero Arts - Zig Zag Cupcake je naembosovaný bílým hrubým práškem a k patinování jsem použila Distress inkousty společně s polštářky Hero Arts Shadow Ink. Doplněné už jen stužkou v ladící barvě a dřevěným korálkem. 



Ještě mám takovou otázku – používáte taky tyhle hedvábné stužky? A jak je začišťujete? Zkoušela jsem zatavit  konce, jako to dělám u atlasových, ale nejde to, hoří to :-))) Tak ty konce zatřu nenápadně lepidlem…. Jak to děláte vy? 

Krásný zbytek víkendu :-)

pondělí 7. ledna 2013

Pracovna (podruhé)



Již jednou jsem představovala svou pracovnu, ale protože bylo potřeba uvolnit prostor pro rostoucí kloučky, přestěhovala jsem svůj pracovní koutek do obývacího pokoje.   
Zařizovala jsem ho pomalu, hodně jsem o všech úložných prostorách přemýšlela. Všechno mám uloženo v krabicích a krabičkách, jen razítka, šablony, inkousty a lepidla mám v šuplíčkách. Nemám žádnou speciální vychytávku, kterou bych vám mohla nabídnout, ale jsem moc ráda, že všechno je uklizené a koutek se stal důstojnou součástí obýváku. A teď o víkendu jsem ho konečně korunovala krásnou otočnou židlí na kolečkách. 
Už mi nebrání nic v tom, pochlubit se vám se svou oázou, kde se můžu realizovat, relaxovat a uskutečňovat své sny. 




Přeji i Vám ať máte prostor pro realizaci vašich snů. 
Krásné dny přeji a děkuji za návštěvu….