sobota 28. července 2012

Záložky


Tentokrát z flérklubu, kde se schází sběratelky ATC kartiček. V poslední době tu probíhají zajímavé akce. Jsou to individuální výměny projektů na určité téma. U těchto tzv. swapů se nemusí dodržet rozměr ATC kartičky a autorka má široké pole působnosti.  Já jsem se zapojila do výměny knižních záložek. 


Měly jsme za úkol, vytvořit dvě záložky. Jednu francouzskou a jednu „normální“.  Losem mi byla přidělena swappartnerka Jája. Pozorně jsem pročetla její profil na Fleru a z něj jsem zjistila potřebné informace. Pak už jsem se pustila do díla. 

První, francouzskou záložku jsem vyrobila v barvách bílé a levandulové. Obě barvy mi evokují Francii. Bílá svou čistou elegancí a levandule - to je pro mě, prostě Provence… Z bílé scrapbookové čtvrtky vyšší gramáže jsem vystřihla základ francouzské záložky. Tu jsem potiskla razítkem Crafty Individuals, se starým písmem, opatinovala a ozdobila rohovým výsekem, na který jsem použila papír Color Core a jeho světlejší jádro jsem zvýraznila obroušením. Střed výseku jsem dozdobila kamínky ve stejné barvě. 


Druhou záložku jsem dělala ve stylu vintage. Kartonový základ jsem vyřízla na Big Shotu pomocí ozdobné šablonky a potáhla jej z obou stran papírem s květinovým motivem. Ozdobila jsem ji černobílým obrázkem, který jsem podložila jednobarevným papírem opět s barevným jádrem a hrany jsem „poničila“ aby světlé jádro vyniklo.  Přes obrázek a papír jsem natiskla razítko od Hero Arts ( Fabulous Flourisch) a embossovala jsem ho průhledným práškem. Vznikly dva efekty, na obrázku je embos viditelný a vystouplý, ale na papíře se prášek jakoby vypařil a zůstala pouze stopa, která vystoupla až po následném patinování inkoustem…..protože se jedná o záložku do knihy, nemohla jsem použít žádné výrazné 3D zdobení, proto jsem dozdobila jen výsekem vlaštovky a použila hřebíček ve tvaru klíče. Nahoru už jen stužky a bylo hotovo. 


Protože jsem Jáje chtěla udělat radost, společně se záložkami jsem jí poslala ještě diář, v kroužkové vazbě, který jsem udělala ze stejných, ladících papírů a ve stejném vintage stylu jako záložku :-)



A obrovskou radost a velké zadostiučinění jsem pociťovala, když jsem se dozvěděla, že se záložky i diář líbí. Tahle reakce, dává mojí práci další, zásadní rozměr a smysl. 

Tvořím pro radost, svou i tu Vaši….. 

Děkuji vám a přeji krásný den

pátek 13. července 2012

Vyhrála jsem :-))))


V klubu Cardmaking na Fleru, jsme si vymyslely (tvoříme tam samé ženy :-) ), že si ozdobíme klubovou hlavičku bannerem. V tom budou umístěna přáníčka našich členek. Aby byl banner jednotný, zadaly jsme si barevnou kombinaci hnědo-růžovou. Přáníčka, která se účastnila soutěže, najdete v tomto odkazu

A tohle je můj příspěvek. 


Mám velikou radost, protože získal v hlasování nejvíce bodů. 
Děkuji vám za ně a přeji krásný den :-)

neděle 1. července 2012

Diáře jako poděkování


Tyhle dva deníčky, jsem vyrobila jako poděkování, pro báječné dvě paní učitelky z mateřské školy, kam letos poprvé chodil můj starší syn. Za jejich skvělý přístup k dětem a za to, že díky nim, není pro děti školka stresovou záležitostí. Děkujeme :-)

První deníček, má kartonové desky potažené papírem. Uvnitř je 60 bílých listů a svázán je kroužkovou vazbou. Motýlkový papír je z kolekce Safari Chic (DCWV), oranžový je Papermanie. 





Druhý deníček je stejného typu, se stejným počtem listů jen s tím rozdílem, že potažen není papírem, ale samolepící látkou (také DCWV). Musím říct, že tenhle typ vazby mě moc baví a řekla bych že je velmi efektní :-) Ale tou největší odměnou je pro mě to, že se deníčky líbí….
 



Děkuji za nakouknutí a přeji krásný den :-)